PROJEKTY

 

Zadáním klientů byl návrh okolí novostavby rodinného domu obsahující přístřešek pro auto, sklad na nářadí, terasu, zpevněné plochy, vyvýšené záhony a ohniště. Rodinný dům byl postaven v zahradě, kterou rodina využívala k rekreaci a zůstaly tady dvě chatky. Součástí zadání bylo zvážení jejich využití. Nakonec jsme vybrali variantu bez chatek,...

Byla jsem požádána svou dlouholetou klientkou, zda-li bych nezpracovala studii rekonstrukce RD jako překvapení pro potomka. Je to tedy trochu experimentální projekt a jsem velmi zvědavá jak dopadne, protože zpracovávat projekt bez investora není úplně běžná věc. Jsem na výsledek hodně zvědavá.

Zadáním bylo vytvoření nového interiéru hlavního obytného prostoru a chodeb v rodinném domě. Stávající interiér z 80. let minulého století už je značně vybydlený. Požadavek na světlou, jednoduchou a prostornou kuchyni, která má severní orientaci. Navrhuji kuchyni na míru s barovým příležitostným sezením. Do obývacího pokoje přidávám velký jídelní...

Klienti zakoupili dvacet let starý rodinný dům v zahrádkářské kolonii poblíž Brna. Po čase zjistili, že jim úpravy bezprostředního svažitého okolí domu nevyhovují. Požadavkem bylo navrhnutí terasy, využití nevzhledných zákoutí, doplnění chybějících provozních vazeb na zahradu a navržení zastřešeného stání pro dvě auta. Součástí návrhu bylo i...

Rekonstrukce interiéru hlavního obytného prostoru v bezmála 20 let starém rodinném domě s poměrně komplikovanou a špatně řešenou dispozicí. Požadavek klientů s velkou rodinou na rychle provedenou rekonstrukci se v průběhu procesu mění a jediné co zachováváme jsou stávající výplně otvorů a zakřivené kovové schodiště do patra, kterému prospěje lehký...

Cílem návrhu bylo vytvoření odpočinkové zóny ve svažité rozlehlé zahradě u rodinného domu, která se pyšní množstvím vzrostlých Ořešáků královských a působivými výhledy zahrnujícími i dominantu obce - Kostel sv. Václava. Klientka si přála najít místo pro terasu/pergolu, malinký bazének, pétanquové hriště, ohniště a kompost.

Zadáním architektonické studie byla finančně dostupná rekonstrukce rekreačního objektu k trvalému bydlení rodiny s malými dětmi. Součástí měl být návrh terasy a řešení zahrady.

Návrh interiéru hlavního obytného prostoru do novostavby RD. Požadavkem klientů byla variabilita a vzdušnost celého prostoru, který měl obsáhnout kuchyni s jídelnou, knihovnu a možnost posezení. Komunikační osa mezi vstupem a soukromou částí domu prostor dělí na dvě části, z nichž ta menší u okna na terasu má poměrně nešťastnou proporci.

Rekonstrukce prvorepublikového rodinného domu v Suchdole nad Odrou s požadavkem minimálních stavebních úprav.